Landet Rikervid > Abilø

Abilø

Abilø er kendt for dens æbler, æblesnaps, fiskeri, rige kultur og dens mange traditioner. Øen består af små æblelunde og på midten af øen ligger Abilgård. Abilgård er hjemsted for Erikslægten, hvis urfader var Erik Abilgod. Øen er opkaldt efter Erik Abilgod og de æblelunde, han plantede der. Erik var en simpel bonde der kom fra fastlandet mod syd. Erikslægten har altid haft titlen Jarl af Abilø. Jagten har fået overdraget øen ved Tinge.

Abilø

Befolkningen på Abilø var tidligere kendt for deres små hyggelig huse som lå spredt ud over hele øen, hvorfra indbyggerne passede de mange æbletræer. Abilboerne var også kendt for deres gæstfrihed og deres glade humør, der er sågar et ordsprog, som bliver brugt i det meste at Rikervid, ”At være glad som en Abilbo”. Abilboerne var også meget stolte af deres æblefesteval, der blev hold hvert fjerde år, hvor folk fra hele landet kom for at deltage i festlighederne. 

Men da Jarl Eskild lagde sig ud med befolkningens druidetro, blev resultatet katastrofalt. halvdelen af Abiløs beboer blev brændt på bålet af Eskild og hans mænd, og Eskild selv blev frataget sin titel af Hertug Roar, på det følgende Tinge. Inden da, nåede Jarl Eskild dog at testamentere jarldømmet til Jagten.