Landet Rikervid > Hjorthøj

Hjorthøj

Hjorthøj området har i hundredvis af år været kendetegnet ved fraværet af faste byer. Eneste faste bebyggelse har længe været jarlens hal, hvor jarlen boede med sin familie, og hvor hjortens folk samledes til tinge. Men i optakten til det røde år, befæstede man Jarlhøjen og grundlagde byen Ravnsborg. Skoven i området blev desuden fældet i stor udstrækning. Ikke kun for at bygge byer, men også for at bygge en stor del af de krigsmaskiner der blev brugt i oprøret, især de der blev brugt til at belejre borgen Kastalin, de kongetro styrkers hovedfæstning i fastlandet.

Hjorthøj er et af de jarldømmer der har gennemgået den mest dramatiske udvikling i nyere tid. Under ledelse af Jarl Arnulf og søsteren Åse, har jarldømmet haft en enorm tilgang af viden og teknologi fra nabolandet Aquilon. Nye landbrugsmetoder, byggeteknikker og almen tilgang til livet, spreder sig i Hjorthøj.

Skovene er dog stadig fyldt med de hjorte der har givet stedet sit navn og man producerer også stadig røget og tørret vildt kød af meget høj kvalitet.

Hjortens folk er kendt for deres trofasthed og deres stædighed, når man først en gang har besluttet sig for en vej at gå, er man meget svær at få på andre tanker.

Hjorthøj hører under Jarl Åse af Hjorthøj, efter at Jarl Arnulf overdragede jarldømmet til sin søster, der ret beset havde været den administrative leder af området i årevis. Under faderen Thorulf, havde Åse været højre hånd, i Arnulfs fravær.

Øen Ravnø, nord for Hjorthøj, hørte tidligere under Jarlen af Hjorthøj, men er overdraget til Ravnetroen, som er i gang med at opføre et tempel på øen.

Ravnø

Ravnø hed indtil for nylig Askø og hørte under jarldømmet Hjorthøj. Øen er dog blevet overdraget til Ravnetroen, og skiftede i den forbindelse navn.

Et stortempel til Ravnens ære er under opførelse på øen, finansieret af mange jarler, dog primært Gudrun af Stenbakken og Roar af Smidjun.